Takstein

 

I.Bjørø kobber & Blikk kan legge takstein på ditt tak enten det gjelder nybygg eller rehabilitering.

Vi leverer takstein fra en rekke anerkjente leverandører til konkurransedyktige priser.

 

Lang levetid.

Opptil 70 prosent av utgiftene ved en bygnings levetidskostnader er knyttet til vedlikehold. Dessuten er taket ofte husets mest forsømte del.

Da er det godt å vite at norskprodusert takstein er tilnærmet vedlikeholdsfri og kan ligge urørt i titalls av år. 

Takstein er gjennomfarget og blekes ikke av UV-stråler. De skades heller ikke av sur nedbør og salt som regn kan føre med seg. 

Takstein har en passform som gjør taket svært tett og robust.De holder tett gjennom regnfulle høststormer, tåler snørike vintre og persontrafikk i forbindelse med feierbesøk eller ettersyn.

Ifølge Sintef Byggforsk vil tak som er tekket etter deres anbefalinger og med stein som følger Norsk Standard, sjelden være utsatt for skader. 

Da forutsetter det at taket er godt varmeisolert og luftet og at alle gjennomføringer og alt takutstyr er solid forankret til takets bærekonstruksjon.

Demper støy.

Takstein demper lyd utenfra, noe som er en klar fordel dersom du bor i nærheten av veier, jernbane eller  flyplass.

Et tungt tak med takstein ligger sterkt og trygt over hjemmet og holder det tørt, varmt og upåvirket av ytre forhold.

 

Takler væromslag.

Sammenlignet med de fleste andre land har Norge en ekstrem vekslingen i klima og vær gjennom de ulike årstidene. Det stiller også ekstra krav til kvaliteten på boligene våre.

Takstein har en perfekt passform som gjør taket svært tett og robust. Det holder tett gjennom regnfulle høststormer, tåler snørike vintere, isolerer mot kulda, beskytter mot solsteiken og blekes ikke av UV-stråling.

Verken frost eller sol gjør at taket lager lyder, slik mange huseiere med ståltak opplever.

Rimeligere enn du tror.

For både små og store byggeprosjekter, er økonomi et viktig moment – om ikke det viktigste – ved valg av bygnings-materialer. Takstein er faktisk et av de rimeligste tak-alternativene, og har lavere pris enn takstein-etterligninger. Ikke noe annet taktettingsmateriale kommer opp i styrke, funksjon og levetid som betongtakstein.